Το αγαπημένο μου Τροφίμων στη Θεσσαλονίκη

– Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ελληνικό πρωινό σε Μπαντής Μπουγάτσα κοντά στην εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης. Αυτή η οικογενειακή επιχείρηση κάνει όλα φύλλο τους με το χέρι, ρίχνοντας τα φύλλα της ζύμης στον αέρα μέχρι να γίνει διάφανο και λεπτό, στη συνέχεια διπλώνεται σε φάκελο γεμίσεις όπως κρέμα, το τυρί, το σπανάκι και το τυρί και το επίγειο βόειο κρέας. Δεν ταξίδι στη Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι πλήρης χωρίς να δοκιμάσετε κάποιο Μπουγάτσα.

Ζαχαροπλαστείο Χατζή. Αυτή η οικογένεια έχει εξυπηρετήσει Θεσσαλονίκη (τώρα θέσεις στην Αθήνα, καθώς και) γλυκά Κωνσταντινούπολη στυλ και λιχουδιές σε πολλές θέσεις τους σε όλη την πόλη. Θα ήθελα να συστήσω ταξιδεύουν έξω στη Νέα Επιβάτες και τη θέα της πόλης ενώ πίνετε ένα ελληνικό καφέ και nibbling σε μια σειρά από τα καλύτερα επιδόρπια κάποιου στην Ελλάδα.

greekfood
But stay away when you see a sign like this!

 

–  Ίμβρο ψάρια και θαλασσινά. Θεσσαλονίκη υπερηφανεύεται ότι έχει μερικά από τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά στην Ελλάδα και την Ίμβρο στο προάστιο της Καλαμαριάς προσφέρει φρεσκάδα και την ποιότητα σε λογικές τιμές. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά είναι έφερε σε καθημερινά στο εστιατόριο από τις αποκλειστικές πηγές τους και μπορείτε να κατευθυνθείτε προς την κουζίνα για να επιθεωρήσει τα αλιεύματα του εαυτού σας την ημέρα!

Νέα Folia ταβέρνα. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ένα μικρό δρομάκι στη βόρεια πλευρά του Κασσάνδρου ακριβώς δυτικά της οδού Αγίας Σοφίας είναι αυτό το μικρό εστιατόριο που μου θυμίζει τις παλιές μέρες στη Θεσσαλονίκη, με πλήρη παλιό κουτί juke. Ο νεαρός, φιλικό προσωπικό μαγειρέματος και servers σερβίρουν μοναδικά πιάτα χρησιμοποιώντας ελληνικά προϊόντα από όλη τη χώρα και το παρόν με ένα απλό καμάρι που παντρεύει την παράδοση με τις σύγχρονες ανατροπές.

Duo Xoirous ή „Two Pigs“ είναι ένα μικρό κατάστημα που βρίσκεται ακριβώς δυτικά του Αψίδα του Γαλερίου στην Εγνατία Οδό. Αυτά τα παιδιά ειδικεύονται σε ψησταριές κρέατα όπως το βοδινό και το χοιρινό κοντοσούβλι, αλλά το αστέρι είναι Ellasonitiko τους – χοιρινό κοιλιά στη σούβλα.

Photo A. Kostibas